Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@08:06:32 GMT

گوشه هائی از فضایل حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۸۰۴۵۹

گوشه هائی از فضایل حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام

او حقیقت الحقایق و سرمنشأ و معدن همه خوبیها و خوبان است؛ پی هر خوبی را بگیری به علی علیه السلام ختم می شود چه اینکه او اول ما خلق الله است و به قول میرداماد (ره) کل شیء در اول ما خلق الله احصا است و به قول قرآن کریم و کل شیء احصیناه فی امام مبین.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای اصفهان، اطمه بنت اسد گوید: شبی که پیامبر اکرم صل الله علیه و آله به دنیا آمد من نزد آمنه بودم و نور پیامبر را دیدم که خانه و سپس همه آسمان و مکه را فرا گرفت؛ سی سال بعد وقتی فرزندم علی بدنیا آمد هر آنچه در شب میلاد رسول خدا دیده بودم برای من تکرار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانشین پیامبر اکرم صل الله علیه و آله از زبان ابوطالب علیه السلام:

پیامبر اکرم در زمان طفولیت هر روز به خانه فاطمه بنت اسد سلام الله علیها می رفت و از خرماهایی که در خانه ابوطالب علیه السلام افتاده بود تناول می کرد؛ اما روزی آمد و دید خرمایی نیست. نزد فاطمه بنت اسد رفت و علت را جویا شد. او گفت: قبل از تو کودکانی آمدند و خرماها را خوردند.

فاطمه بنت اسد گوید: دیدم محمد نزد نخل رفت و خرما طلب کرد. نخل دانه بست و خم شد و مقداری به محمد خرما داد. موضوع را با شگفتی تمام برای ابوطالب نقل کردم. ابوطالب گفت: تعجب نکن او پیامبر آخرالزمان است و خداوند به تو پسری خواهد داد که وصی او خواهد شد. (به نقل از آیت الله حائری شیرازی)

علی (ع) را به علمیت بشناسیم:

در مسند احمد بن حنبل آمده که هیچ یک از صحابه نمی گفت: هرچه می خواهید از من بپرسید؛ مگر علی بن ابی طالب. در صحیح مسلم آمده که علی بر فراز منبر گفت: «هر آنچه می خواهید از من بپرسید، پیش از آنکه که مرا از دست بدهید. در مورد کتاب خدای عزوجل از من بپرسید که هیچ آیه ای نیست مگر اینکه می دانم در کجا نازل شده، دردره یا کوه یا در پهن دشت. در مورد فتنه ها از من بپرسید که فتنه ای نیست مگر این که قهرمان آن و کسی را که در آن کشته می شود، می دانم.» و می گفت: «درباره راه های آسمان از من بپرسید که من به آنها داناترم تا به راه های زمین.»

این مقام علی ابن ابوطالب علیه السلام است. مقامی که هیچ کس جرات ابراز آن را ندارد و ما مفتخر به پیروی از چنین دانائی هستیم.

علی علیه السلام فاروق اعظم:

شخصی به رسول خدا عرض کرد: من اهل مدینه نیستم و از شما روایاتی به ما می رسد از کجا بدانیم آن سخن شما هست یا نه؟ حضرت فرمود «به قلبت مراجعه کن؛ اگر قلبت آن را می پذیرد از من است و الا آن سخن از من نیست.» اجمالا این روایت نشان می دهد که در جان انسان گیرنده دیگری نیز غیر از عقل وجود دارد که قادر به تشخیص درست از نادرست و حق از باطل است و آن قلب و دل آدمی است. البته بشرط اینکه پاک باشد.

گیرندگی دل را همه ما تجربه کرده ایم مثلا آن سر دنیا برای فرزند شما اتفاقی می افتد مادر می فهمد… می گوید دلم شور میزنه… حتی برخی از عرفا اوقات شرعی و ورود و خروج ماه های قمری را با همین دل تشخیص می دادند. چطور وقتی بدن به غذا نیاز دارد آلارم می دهد؛ حتی اگر ماده خاصی در بدن کمبود پیدا کند شما هوس غذایی را می کنید که آن ماده خاص را داراست. قلب نیز اگر سالم باشد خودش تشخیص می دهد که الان وقت نماز داخل شده یا نه؟ ماه مبارک شده یا نه؟ عید فطر شده یا نه؟ و هکذا.

اینها یعنی چه؟ یعنی یک حسگر قوی در ما وجود دارد که با آن می توانیم غیب را بخوانیم. بفهمیم چی درسته چی غلط! حال عزیزانمان خوب است یا بد! فقط این حسگر و گیرنده دل، خیلی حساس است؛ یعنی اگر کثیف بشود دیگر خوب کار نمی کند حتی ممکن است بالعکس کار بکند و به جای اینکه گیرنده حق باشد برود روی موج شیطان و امواج او را دریافت کند.

راه تمیز کردن سنسورهایش را پیامبر خوبیها و محبوب دلها محمد مصطفی صل الله علیه و آله فرموده است: دلهای شما زنگ می زند آنچنان که آهن؛ با قرائت قرآن و یاد مرگ زنگار آن را پاک کنید. و چون علی علیه السلام بنا بر آیه تطهیر تمیزترین قلب عالم را داشت فاروق اعظم است.

در باب اطاعت از ولایت، به کلیات از موئیّدات استناد کنید و گرفتار جزئیات و پیچیدگی های تصمیمات ولیّ نشوید؛

توضیح آنکه: باید در مورد رهبری به کلیت تائیدی که از او شده استناد کنیم و اطاعت محض کنیم و الا اگر بخواهیم در حوادث و فتنه ها شک کنیم و گرفتار تحلیل و… شویم و به اصطلاح مته به خشخاش بگذاریم منحرف می شویم. همانطور که خوارج گرفتار شیطنت معاویه در جنگ صفین شدند و فرمان حضرت امیر را در جنگ با کسانی که قرآن بر نیزه کرده بودند رد کردند و استدلال های علی علیه السلام را نتوانستند هضم کنند.

لزومی ندارد صحت جزء به جزء تصمیمات رهبری برای ما روشن باشد تا بپذیریم و اگر چرائی تصمیمات او برای ما روشن نبود یا برخلاف نظر ما بود نپذیریم. در زمان غیبت نیز امام زمان عج به ما فرموده: أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَهُ فَارْجِعُوافِیهَاإِلَى رُوَاهِ حَدِیثِنَافَإِنَّهُمْ حُجَّتِی عَلَیْکُمْ.

باید به کلیت همین دستور عمل کنیم و گرفتار تحلیل های گوناگون نشویم. بله! البته چون ولی فقیه معصوم نیست و امکان خطا و گناه در او راه دارد خبرگان رهبری موظف هستند کارهای او را تحت نظر داشته باشند بنابراین مادامی که خبرگان او را تائید کنند اطاعت از او بر ما واجب است و ریز شدن در تمام تصمیمات رهبری و تحلیل محتوا کردن از سوی خود آن هم در شرایطی که اطلاعات طبقه بندی شده هستند و امکان دسترسی ما به آنها نه امکان دارد و نه لازم است.

در این زمینه این گفتار از آیت الله گلپایگانی ره جلب نظر می کند که ایشان در هنگام رهبری مقام معظم رهبری خطاب به ایشان به این مضمون گفته بودند: من آنچه به نظرم می آید را فقط یکبار می گویم و اگر نکردید یقین دارم که امکان انجامش نبوده. و سید احمد ره در وصیت نامه اش چنین می نویسد: به حسن و برادرانش این توصیه را می کنم که همیشه سعی کنند در خط رهبری حرکت کنند و از آن منحرف نشوند که خیر دنیا و آخرت در آن است و بدانند که ایشان موفقیت اسلام و نظام و کشور را می خواهند. هرگز گرفتار تحلیل های گوناگون نشوند که دشمن در کمین است.

حضرت امیر علیه السلام با کسی تعارف نداشت و حتی تعریف و تمجیدها او را از بایدها و نبایدها باز نمی داشت:

مردی به امیرالمؤنین (علیه السلام) گفت: یا امیرالمؤمنین! به خدا سوگند، من شما را برای خدا دوست دارم. حضرت فرمود: «لکن، من تو را برای خدا دشمن می دارم.» آن مرد گفت: چرا؟ حضرت فرمود: «زیرا تو اذان گفتن را وسیله کسب خود قرار داده ای و برای قرآن یاد دادن اجرت می گیری و شنیدم از رسول خدا که فرمود: هر که برای یاد دادن قرآن مزدی بگیرد، بهره اش در قیامت همان است. (تهذیب، باب المکاسب، ج ۶، ص ۳۷۶)

امیرالمؤمنین علیرغم اینکه شخص دوم عالم خلقت است اما از انجام هیچ کار شرعی تکبر نمی ورزید:

حضرت امیر مرتّب اذان می گفت؛ در کوفه بالای بام مسجد می رفت و اذان می گفت. حتّی در شب ضربت خوردن (شب نوزدهم ماه مبارک رمضان) نیز اذان گفتن را ترک نفرمود. انگشتان مبارک را بر گوش می نهاد و با صدای بلند، به گونه ای اذان می گفت که صدای اذان آن حضرت به گوش تمام مردم کوفه می رسید. (ناسخ التوار، ج ۴، ص ۲۷۹)

نقل کرامتی از علی علیه السلام:

رمیله میگوید: امام علی شخصی را در حال خیاطی و آوازخوانی دید و فرمود: «ای جوان! اگر قرآن بخوانی برای تو بهتر است.» گفت: خوب نمی توانم بخوانم، دوست داشتم خوب قرآن می خواندم. حضرت فرمود: «نزدیک بیا.» جوان نزدیک حضرت آمد و آهسته چیزی در گوش او گفت که تمام قرآن در قلب او نقش بست و حافظ کل قرآن شد.(بحار الانوار، ج ۴۲، ص ۱۷)

انس علی علیه السلام با قرآن کریم:

زرّین جبیش گوید: از اول تا آخر، قرآن را در مسجد کوفه بر امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب خواندم. وقتی به حوامیم (هفت سوره ای که اول آنها با حامیم آغاز می شود) رسیدم، فرمود: «به عروس های قرآن رسیدی.» وقتی به این آیه رسیدم: «وَالَّذینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ فی رَوضاتِ الجَنّاتِ لَهُم ما یَشاوُّونَ عِندَ رَبَّهِم ذلِکَ هُوَ الفَضلُ الکَبیرُ؛ کسانی که به خدا ایمان آوردند و نیکوکار شدند، در باغ های بهشت منزل یافته و هر چه خواهند نزد خدا برای آنها آماده است و این همان فضل بزرگ الهی است.» امیرالمؤمنین گریه کرد تا اینکه صدای گریه او بلند شد، آنگاه سر به سوی آسمان بلند کرد و گفت: ای «زرّین»! بر دعای من آمین بگو.» و دعا کرد. پیامبر اکرم فرمودند: «قرآن را بخوانید و گریه کنید و اگر گریه نکردید، خود را به گریه در آورید.» (مستدرک الوسائل، ج ۴، ص ۳۷۷)

سخن علی علیه السلام با ما چه بود؟

امام علی در لحظات آخر زندگی، فرزندان خود را فراخواند و فرمود: «شما را به تقوی وصیت می کنم، از خدا بترسید، پیرامون دنیا نگردید، به هر چیزی که از دست شما رفت تأسف نخورید و ملول و افسرده نشوید، حقیقت را همیشه آشکار سازید، کتمان حق گناهی است غیر قابل آمرزش. ای فرزندان من! نسبت به یتیمان دلسوزی کنید، فریاد رس ستمدیدگان باشید، در کار آخرت غافل منشینید. همیشه یار مظلوم و بدخواه ظالم باشید. قرآن را فراموش نکنید، هر چه در قرآن است عمل کنید قبل از آنکه دیگران از شما سبقت گیرند. از ملامت و نکوهش دون صفتان نترسید.»

کما اینکه خود حضرت اینگونه بودند؛ ابن عباس می گوید: علی علیه السلام در ثلث اوّل شب می خوابید و در دو ثلث آخر به عبادت و تلاوت قرآن مشغول می شد، در هر شب هفتاد رکعت نماز می گزارد و در این نمازها آیات قرآن را می خواند و هنگام سحر ذکر خدای متعال ورد زبانش بود.(منهج الصادقین، ج ۹، ص۳۶)

اصلح امور در کلام مولی الموحدین:

به قول قرآن «یوم لاینفع مال و لا بنون الا من اتی الله بقلب سلیم» و اصلاح قلب به یاد خداست. در این باره امام علی(علیه السلام) می فرماید: «اساس و صلاح قلب، اشتغال آن به ذکر خداست»؛ چرا چون به فرموده حضرت: «ذِکرُ اللّهِ قُوتُ النُّفُوسِ و جَلاءُ الصُّدُورِ وَ طُمَانینَهُ القُلُوبِ؛ یاد خداوند غذای جانهاست.

و خود حضرت اینگونه بود: ابن عباس می گوید: حضرت امیر در ثلث اوّل شب می خوابید و در دو ثلث آخر به عبادت و تلاوت قرآن مشغول می شد، در هر شب هفتاد رکعت نماز می گزارد و در این نمازها آیات قرآن را می خواند و هنگام سحر ذکر خدای متعال ورد زبانش بود. (منهج الصادقین، ج ۹، ص۳۶)

و این حالت ارتباط با خدا همیشگی بود. از اُمّ سعید کنیز آن حضرت پرسیدند که امام علی در ماه رمضان بیشتر عبادت می کند یا در سایر ماه ها؟ کنیز گفت: امام هر شب با خدای خود به راز و نیاز مشغول است و برای او رمضان و دیگر اوقات یکسان است. (علی(ع) کیست، ص ۲۳۵)

حتی زیر تیرباران دشمن؛ ابن عباس می گوید: در لیله الهریر نزدیکی های صبح دیدم امام به افق می نگرد، پرسیدم: مگر از آن سو نگرانی؟ آیا گروهی از دشمنان درآنجا کمین کرده اند. امام در جوابم فرمود: «نه می خواهم ببینم وقت نماز شب رسیده است یا نه.»(شرح ابن ابی الحدید، ج ۱، ص ۲۷)

پس پوستی برایش گذاشتند که بر روی آن نماز و عبادت کرد، در حالی که تیرها به اطرافش پرتاب می شد، نه می هراسید و نه از جایش بلند می شد. او عالمی بود با عمل، که نوافل و ادعیه و تهجّد را به مردم آموخت.»

ذکری خاص از علی علیه السلام:

حضرت علی (ع) خطاب به کمیل بن زیاد می فرماید: «ای کمیل! هر روز نام خدا را بر زبان جاری کن، بگو: «لا حَولَ وَ لا قُوَّهَ اِلّا بِاللّه» و نام ۱۴ معصوم را ببر و بگو اللهم صل علی محمد و آل محمد.

راه استجابت دعا:

امیرالمؤمنین فرمود: «کسی که صد آیه قرآن، از هر کجای آن را بخواند و سپس هفت بار «یا اَللّه» بگوید، اگر دعا کند که صخره ای از جایش کنده شود، ان شاءاللّه کنده خواهد شد.» و نیز کسی از حضرت راه استجابت دعا را پرسید حضرت فرمود: ۶ آیه اول حدید را بخوان بعد دعا کن و بگو ای خدایی که چنین و چنان کردی برای من نیز چنین و چنان کن. و نیز از حضرت روایت شده است که فرمودند: «هر کس سه بار بگوید: «اَللّهُم صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمّد» خدا حاجتش را روا فرماید.

ادب علی علیه السلام در سخن گفتن:

یک روایت است که از ابابکر و سلمان ره و علی علیه السلام نقل شده اما به سه عبارت که دقت هر یک را نمایش می دهد. روایت این است که پیامبر اکرم دو انگشت دو دست خود را کنار هم قرار داد و فرمود من و علی اینگونه هستیم. ابابکر هنگام نقل مطلب گفته: پیامبر دو انگشت «سبابه» خود را… و سلمان ره گفته: دو انگشت «اشاره» خود را اما علیه السلام فرموده: دو انگشت «مسبّحه» خود را (یعنی انگشتانی که با آن تسبیح خدا را می گوید) و این دقت امام علی علیه السلام را می رساند چون پیامبر سب و فحش نمی دهد و اشاره نمی کند تا انگشت او سبابه یا اشاره نامیده شود بلکه ادب اقتضا می کند انگشت پیامبر انگشت مسبّحه نامیده شود.

«الحمدلله» ذکر همیشگی حضرت امیر(علیه السلام):

یکی از ویژگی های امام علی (علیه السلام) آن بود که همواره به یاد خدا بود، و در هر حال ذکر همیشگی حضرت «اَلحَمدُلِلّه» بود، که مدام از زیان مبارکش جاری می شد؛ وقتی لباس نو می پوشید، آنگاه که سوار اسب می شد،اَلحَمدُللّهمی گفت.

حرم مولی الموحدین؛ مکانی که خدا دوست دارد در آنجا عبادت شود:

امام هادی علیه السلام: «خداوند دوست دارد در برخی از مکانهای خاص عبادت شود» از جمله در حرم علی علیه السلام. امام صادق علیه السلام فرمود: ثواب یک شب در کنار قبر امیرالمؤمنین (ع) برتر از عبادت هفتصد سال و نزد قبر امام حسین (علیه السلام) برتر از هفتاد سال است.» و از ثواب نماز در کنار قبر امیرالمؤمنین پرسید، فرمود: «نماز در کنار قبر امیرالمؤمنین هزار نماز به حساب آید.» (امام علی بن ابی طالب (ع)، ص ۸۴)

صفوان جمال نقل می کند: با امام صادق عازم کوفه شدیم، حضرت به من فرمود: «مرکب خود را بخوابان! این قبر جدّم امیرالمؤمنین (علیه السلام) است.» پس آمد و غسل نمود لباس خود را تغییر داد و پابرهنه شد و به من فرمود: «قدم های خود را کوتاه بردار و چانه ات را به طرف زمین آور (اشاره به خضوع و سر به زیر بودن باشد) همانا نوشته می شود به هر قدم صد هزار حسنه و محو می شود از او صدهزار گناه و بلند می شود برای او صدهزار درجه و برآورده می شود برای او صدهزار حاجت و نوشته می شود برای او ثواب هر شهید و صدیق که مرده و یا به قتل رسیده باشد.»

پس به رو افتاد بر قبر، و گفت: «پدر و مادرم فدای تو باد یا امیرالمؤمنین!» پس بلند شد در بالای سر چند رکعت نماز به جا آورد و فرمود: «ای صفوان! کسی که با این زیارت امیرالمؤمنین را زیارت کند و این نماز را بخواند، در حالی که گناهانش بخشیده شده به طرف اهل و عیال خود برگردد و از زحماتش قدردانی شده و ثواب هر یک از ملائکه که او را زیارت کنند برای او نوشته می شود.» عرض کردم: ثواب هر یک از ملائکه که او را زیارت کنند؟ فرمود: «در هر شب هفتاد قبیله از ملائکه او را زیارت می کنند.» عرض کردم: قبیله چه قدر است؟ فرمود: «صد هزار نفر.»(نمازهای مستحبی، ص ۲۳۵)

علی علیه السلام جامع همه پیامبران است:

صفوان از امام صادق (علیه السل) نقل می کند: با حضرتش در قادسیه رفتم تا به نجف مشرف شدم؛ آمدیم به غرّی، پس حضرت مقابل قبر آدم(علیه السلام) ایستاد و به تک تک پیامبران سلام داد، تا رسید به رسول خدا (صل الله علیه و آله). سپس دو رکعت نماز خواند و گریه اش نزد قبر بلند شد و من با حضرت نماز خواندم. عرض کردم: یا بن رسول الله!این قبر کیست؟ فرمود: «قبر جدّم علی ابن ابی طالب است.» (برگرفته ازکتاب نماز و عبادت امام علی (علیه السلام))

چرا به تمام پیامبران سلام می دهد؟ چون حضرت امیر جامع همه پیامبران است. او حقیقت الحقایق و سر منشاء و معدن همه خوبیها و خوبان است؛ یعنی پی هر خوبی را بگیری به علی علیه السلام ختم می شود چه اینکه او اول ما خلق الله است و به قول میرداماد (ره) کل شیء در اول ما خلق الله احصا است و به قول قرآن کریم و کل شیء احصیناه فی امام مبین.

چرا علی علیه السلام قسیم الجنه و النار است؟

مفضل گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم چرا علی بن ابیطالب قسیم الجنه و النار است؟ فرمود چون حبّ علی ایمان است و بغض علی کفر لذا هیچکس وارد بهشت نمی شود مگر اینکه علی را دوست بدارد و هیچکس وارد جهنم نمی شود مگر اینکه علی را دشمن داشته باشد. گفتم پس یعنی پیامبران گذشته و اوصیاء آنان و آنکه از امتشان وارد بهشت می شوند دوست دار علی بوده اند؟ فرمود بله. سپس گفتم پس مالک و رضوان مردم را وارد جهنم می کنند یا علی؟ فرمود مالک و رضوان هم به امر علی بن ابوطالب بر درب جهنم و بهشت مامور شده اند. (نقل به مضمون از ترجمه محجه البیضا فیض کاشانی ج ۴ ص ۴۳۶)

شعری از ابن ابی الحدید که دور ضریح علی علیه السلام حکاکی شده است:

دور ضریح مولی الموحدین حضرت امیر علیه افضل صلوات المصلین بیتی از ابیات ابن ابی الحدید نوشته شده است:

انا فی مدیحک اَلکنٌ لا أهتدی؛ وَ اَنا الخطیب اَلهبزرّی المصقع؛

زبان من در مدح و ثنای تو بازمانده و در این وادی راهی در پیش روی خود نمی بینم؛ با اینکه سخن گویی توانا و شاعری شیرین زبان هستم (بیت ۳۵ از قصیده ی ششم ابن ابی الحدید که در فضایل مولا سروده است).

حجت الاسلام آدرویش

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، درب‌های دانشگاه از ساعت 10:30 برای حضور نمازگزاران محترم باز می‌باشد و شروع برنامه‌ها از ساعت 11 خواهد بود.

مجموعه هایی که این هفته در نماز جمعه تهران برای خدمت به نمازگزاران محترم حضور دارند:
• ارتباطات مردمی قوه قضائیه 
•  کمیته امداد امام خمینی(ره)
•  شهرداری تهران
• فرمانداری تهران

در بخش معرفی کتاب منتخب هفته، به مناسبت شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت، امام جعفر صادق (علیه السلام)، کتاب «نامه امام صادق (علیه السلام) به شیعیان» معرفی می‌شود.

این نگاشته‌ سراسر موعظه را که دستورالعمل اعتقادی اخلاقی شیعه است، حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) تفضل فرموده، دست بر قلم برده و همچون پدری مهربان برای فرزندانش نوشته و برایشان فرستاده است.

کتاب «نامه امام صادق علیه السلام به شیعیان» را محمدباقر انصاری گردآوری و انتشارات دلیل ما آن را منتشر کرده است.
نمازگزاران محترم می‌توانند این کتاب ارزشمند را با 30 درصد تخفیف در غرفه کتاب آدینه تهیه نمایند.

مهد معارفی آدینه و کانون دانش آموزی در نماز جمعه تهران هر هفته میزبان کودکان و نوجوانان دختر و پسر در بخش‌های مختلف، قرآنی، علمی، مهارتی، بازی و سرگرمی هستند.

فرصت استفاده از مشاوره ازدواج، خانواده و کودک توسط متخصصین «مرکز مشاوره عطر زندگی» در حاشیه نماز جمعه برای نمازگزاران محترم فراهم است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیداری آزادی‌خواهان جهان نشات گرفته از انقلاب اسلامی است
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث