Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری بسیج از اشکذر
فضایل مولای متقیان امیرالمومنین علی (علیه السلام) بر دوستان و دشمنان حضرت پوشیده نیست و در طول تاریخ فضایل بیشماری را برای ایشان برشمرند. روز نهم ذی الحجه بنابر برخی منابع روایی و حدیثی روزی است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به فرمان خدا دستور دادند تا تمام اصحاب درب‌های منزل خود را که به مسجد باز می‌شد ببندند به جز درب منزل پیامبر (صلی الله علیه و آله) و درب خانه حضرت امیرالمومنین و حضرت زهرا (علیهما السلام) این قضیه به سد الابواب شهرت یافت که نشان دهنده طهارت جسمی و ذاتی حضرات معصومین (علیهم السلام) می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شافعى ابن مغازلى به هشت سند این اتفاق را چنین روایت کرده است، از جمله از «حذیفه بن‏ اسید غفارى» گفت:، چون پیامبر و یاران او وارد مدینه شدند، براى آن‌ها خانه ‏هائى نبود که در آن‌ها سکونت کنند و لذا در مسجد مى‏ خوابیدند پیامبر به آن‌ها فرمود:: در مسجد نخوابید، زیرا که ممکن است محتلم شوید پس از آن همان افرادى که خانه نداشتند، در اطراف مسجد براى خود خانه ساختند و درهایش را رو به مسجد گذاشتند. (الطرائف، ص. ۱۶۸)
بعد از این واقعه رفت و آمد تازه مسلمان شده‌ها به مسجد زیاد شد به گونه‌ای که مسجد برای آن‌ها تنگ شده بود و خداوند به پیامبر امر فرمود:: مسجد خود را تطهیر کن.
علامه مجلسی در جلاء العیون به واسطه شیخ طوسی این جریان را این گونه نقل می‌کند که امام حسن (علیه السلام) در رابطه با این جریان و باب فضیلت خاندان پیامبر این آیه را قرائت کردند:
«إِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً» (۳۳ احزاب).
چون آیه تطهیر نازل شد، حضرت جمع کرد من را، برادرم، مادرم و پدرم را و در خانه امّ سلمه بود، ما چهار نفر را در زیر عبا داخل کرد گفت: خداوندا این‌ها اهل بیت من هستند، این‌ها اهل عترت من هستند، پس برطرف کن از ایشان رجس را و پاک گردان.
بعد از نزول این آیه تا وقت وفات آن حضرت، هر روز در وقت صبح حضرت رسالت صلّى اللّه علیه و آله و سلّم به در خانه ما مى‏ آمد و مى‏ گفت: الصّلاه یرحمکم اللّه، این آیه را مى‏خواند و مى‏ رفت، و امر کرد (جلاء العیون، ص. ۴۴۱/ عمده عیون صحاح الأخبار فی مناقب إمام الأبرار، النص، ص. ۸۶)
سُدُّوا الْأَبْوَابَ الشَّارِعَهَ فِی الْمَسْجِدِ إِلَّا بَابَ عَلِیٍّ. (الأمالی، للصدوق، ص. ۳۳۴)
آن حضرت فرمودند که درهائى که مردم به سوى مسجد گشوده‏اند ببندند به غیر از در خانه علی.
هنگامی که اصحاب اعتراض کردند پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرمودند:
إِنِّی وَ اللَّهِ مَا سَدَدْتُ شَیْئاً وَ لَا فَتَحْتُهُ وَ لَکِنِّی أُمِرْتُ بِشَیْ‏ءٍ فَاتَّبَعْتُهُ. (روضه الواعظین و بصیره المتعظین (ط – القدیمه)، ج‏۱، ص. ۱۱۸/مناقب آل أبی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏۲، ص. ۱۹۱).
چون در این باب با آن حضرت سخن گفتند، فرمود:: من از پیش خود در شما را نبسته‏ ام و در على را نگشوده ‏ام ولیکن من متابعت مى‏ کنم آنچه را خدا به من وحى کرده است، خدا مرا امر کرده است که آن در‌ها را ببندم و در او را بگشایم.
علامه امینی در الغدیر آورده اند:
وقتى رسول خدا (ص) فرمود:؛ که تمامى درهاى سمت مسجد بسته شود، حمزه در حالى که قطیفه سرخى بر خود داشت و روى زمین کشیده مى‏ شد و چشمانش بیرون زده بود و گریه مى‏ کرد، نزد حضرت آمد.
پیامبر (ص) به او فرمود:: من نه تو را بیرون کردم و نه او (على) را ساکن نمودم، بلکه خداوند او را ساکن کرد. (الغدیر، ج. ۳، ص. ۲۰۸)
منابع معتبر حدیثی شیعه و سنی، چون ابن ابی الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه، شیخ صدوق در امالی، تفسیر البرهان ذیل آیه ۱۲ و ۱۳ سوره مجادله و ... این واقعه تاریخی را طرق مختلف بیان کرده اند، اما نکته‌ای که در جمع بندی همه آن‌ها به چشم می‌خورد شرح بیان فضیلت و عصمت خاندان علوی است که تنها امیرالمومنین (علیه السلام) می‌تواند در مسجد بماند و تنها خاندان اوست که درب خانه اش در مسجد نبوی باز می‌ماند و بی شک غرض اصلی رسول خدا از بستن درب‌ها پاک کردن مسجد از پلیدی‌ها و دور ساختن مکروهات از آن بود و تنها حضرت علی (علیه السلام) که بسان جان پیامبر بودند از این امر مستثنی شدند.
الهه زارعین
منابع:
قرآن کریم
الطرائف على بن موسى ابن طاووس، ترجمه داود إلهامى، قم، چاپ دوم، ۱۳۷۴ ش.
جلاء العیون‏، علامه مجلسى‏، قم، سرورمکان، ۱۳۸۲
عمده عیون صحاح الأخبار فی مناقب إمام الأبرار، یحیى بن حسن ابن بطریق، قم، ‏جماعه المدرسین، مؤسسه النشر الاسلامی‏، ۱۴۰۷ ق‏.
الأمالی (للصدوق) محمد بن على ابن بابویه، تهران، کتابچى،۱۳۷۶ ش. روضه الواعظین و بصیره المتعظین، محمد بن احمد فتال نیشابورى، قم، انتشارات رضى،۱۳۷۵ ش. ‏ مناقب آل أبی طالب (علیهم السلام)، محمد بن على ابن شهر آشوب مازندرانى، قم، نشرعلامه، ‏۱۳۷۹ ق‏.
الغدیر، علامه امینى، بیروت، دار الکتاب العربى، ۱۳۹۷ ق.
imamhussain.org

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۶۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت

مدیر ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی گفت: آستان مقدس امام رضا علیه‌السلام اجرای ۳۵۰ برنامه را در دهه کرامت در سراسر کشور مدنظر قرار داده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، عمار خسروجردی در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت که پیش از ظهر امروز در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار داشت: دهه کرامت فرصتی برای تبیین معارف اهل‌بیت (ع) و امتداد این معارف در شهرها و جوامع است.

 وی پیگیری محتوای دهه کرامت را از مأموریت‌های جدی مجموعه آستان قدس رضوی دانست و افزود: نشاط اجتماعی، معرفت افزایی و بسط خدمت کریمانه از زیر محورهایی این شعار است که در برنامه‌های دهه کرامت آستان قدس رضوی دنبال می‌شود.

 مدیر ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی با بیان اینکه آستان مقدس امام رضا علیه‌السلام اجرای 350 برنامه را در دهه کرامت در سراسر کشور مدنظر قرار داده است گفت: مهم‌ترین رویداد آستان قدس که متناسب با جایگاه امام رضا علیه‌السلام است برگزاری دومین کنگره حضرت رضا علیه‌السلام است.

 وی عنوان کرد: تا کنون بالای 50 پیش‌نشست در سراسر کشور برای کنگره حضرت رضا علیه‌السلام برگزار شده و زمینه مشارکت و احیای امر اهل‌بیت (ع) به‌وسیله این رویداد بزرگ مدنظر است.

 خسروجردی رویداد دیگر آستان قدس در دهه کرامت را برگزاری جشن ویژه شب میلاد امام رضا (ع) در خیابان امام رضا (ع) دانست و تصریح کرد: تا جایی که می‌توانیم به دنبال این هستیم که کیفیت جشن و محتوای فرهنگی آن را ارتقا دهیم تا تبدیل به رویدادی فراگیر در شهر مشهد شود.

 وی خاطرنشان کرد: رویداد دیگر جشن‌های زیر سایه خورشید است که در مناطق مختلف کشور با حضور خادمان آستان مقدس رضوی انجام خواهد شد و در حوزه خدمات اجتماعی در سراسر کشور فعال خواهند بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت