Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@03:08:36 GMT

حضرت علی (ع)، اقیانوس آموزه های دینی و فضایل اخلاقی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۵۱۲۸

حضرت علی (ع)، اقیانوس آموزه های دینی و فضایل اخلاقی

به گزارش ایرنا، آن حضرت به واسطه استعداد ذاتی، توفیقات، تاییدات الهی، مراقبت و کوشش دائمی، با علوم نبوی رسول اکرم (ص) اتصال برقرار کرد و تحت تربیت پیامبر قرار داشت.
از روایات متعدد به دست می آید که یکی از منابع و مدارک علمی آن حضرت، قرآن کریم است. آن حضرت چون از اسرار و رموز کلام الهی اطلاع کامل داشت، می توانست احکام و قوانین دین و معارف اسلام را از عمق آن کتاب آسمانی استخراج کند و در اختیار مسلمانان قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تحقیق در فلسفه اسلامی و مطالعه سخنان حضرت علی (ع) نشان می دهد که آن حضرت اولین کسی از امت اسلام بود که برای بیان معارف حقه الهی از استدلال های منطقی، برهان ها و اصول فلسفه الهی استفاده کرد.

**نهج البلاغه مهمترین منبع برای مدح و رثای امیرالمومنین است
استاد معارف اسلامی دانشگاه آزاد، بهترین راه برای شناخت و معرفی شخصیت وارسته و کامل امیرالمومنین (ع) را کتاب ارزشمند نهج‌البلاغه برشمرد و گفت: این دریای بزرگ آموزه های اخلاقی و دینی باید در تمام مناسب ها و در مراسم روضه‌ خوانی و مرثیه ‌سرایی مورد استناد قرار گیرد.
رضا رضویان افزود: نهج‌البلاغه سخنان امیرالمومنین علی(ع) و نوع نگاه آن حضرت به مسایل مختلف است که از این طریق می‌توان شخصیت متعالی ایشان را بیش از پیش شناخت.
وی خطاب به مبلغان تصریح کرد : در تمام مراسم فرازهایی از این کتاب گرانقدر برای مردم عنوان تا هرچه بیشتر با مقام شامخ آن امام همام آشنا شوند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: معرفی تمام ابعاد شخصیتی حضرت علی (ع) به عنوان یک الگوی انسان کامل برای جوانان در شرایط حاضر بسیار مهم و ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) نمونه بارز یک انسان متعالی بودند و این امر علاوه بر پرورش در دامن پیامبر اکرم(ص)، ناشی از روحیه والای ایشان در حقیقت‌طلبی و خداباوری بود.
رضویان تاکید کرد : نباید در پرداختن به شخصیت والای این امام نگاه تک بعدی صورت گیرد و آن امام را تنها فردی در گوشه محراب و مشغول به راز و نیاز معرفی شود که در نهایت به شهادت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) سعادت دنیا و آخرت را در کنار هم مورد نظر داشت، افزود: بر این اساس سخن گفتن از مولا علی نهایت ندارد و به آخر نمی رسد و هیچ وقت انسان، از گفتن آن خسته نمی شود بلکه با شنیدن آن دل ها با طراوت و شاداب شده و باعث شادی قلب ها می شود.
این استاد دانشگاه زندگی علی را دریایی بیکران دانست که نمی توان به عمق آن دست یافت.

**پاک زیستن و خوب زندگی کردن سیره حضرت علی (ع) بود
محقق و پژوهشگر اجتماعی از اصفهان گفت: حضرت علی (ع) شخصیتی فراتاریخی است زیرا درس پاک‌ زیستن و خوب زندگی‌کردن سیره آن حضرت بود که برای همه مردم جهان قابل آموختن است.
فخری رضایی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تمام ابعاد شخصیتی آن امام بزرگوار به هم متصل و مربوط است و در کنار یکدیگر کامل می شود، بیان کرد : آن حضرت خدا را همیشه و در همه حال در کنار و شاهد خود می دید و با چشم دل و عاشقانه عبادت می کرد.
وی خاطرنشان کرد: آن حضرت بالاترین مرحله اخلاص را در عبادت داشت، به طوریکه بدون هیچ چشمداشتی همراه با همسر و فرزندان سه روز افطار خود را به افراد نیازمند و یتیم بخشید.
این استاد جامعه شناسی اضافه کرد : به آن علت حضرت علی بهترین انتخاب را در هر رفتار و عملی داشت زیرا همه کارها و کردار او برای رضای حق تعالی بود.
وی با اشاره به سیره نیک خویی و دوری از بدخویی و ناپسندی آن حضرت اضافه کرد : این رفتار از سوی خانواده او همچنان رعایت می شد زیرا همگی پاک و وارسته بودند.
رضایی، اصول تربیتی آن حضرت را نسبت به فرزندانش بسیار مهم و لازم به تبیین در جامعه دانست و گفت : آن حضرت(ع) براساس اصول تربیتی اسلام و آیات قرآن فرزندانش را تربیت می کرد و همان شد که پس از قرن ها همچنان نام آن بزرگواران باعث آرامش جان هاست.
وی همچنین رفتار همراه با کرامت و احترام به حقوق دیگران را سیره آن حضرت برشمرد و گفت: همواره تاکید داشت که نباید کسی را مورد اهانت و بی احترامی قرار داد زیرا نتیجه تحقیر و اهانت را بروز ناهنجاری‌ و ایجاد انحراف و انحطاط در جامعه می دانست.
وی رفتار همراه با عدالت آن حضرت را از مهمترین ویژگی مولای متقیان برشمرد و گفت: ایشان همواره تاکید داشتند که اجرای عدالت و تساوی برای همه موجب سالم بودن کانون خانواده و جامعه می شود.
این محقق افزود: راستگویی و راست‌ کرداری، حق‌ مداری و باطل‌ ستیزی، قانون ‌مداری و احترام به قانون، نظم و انضباط، شایسته‌ سالاری، مراقبت و نظارت همیشگی بر کارهای آنها، ارتباط همیشگی و بدون واسطه با مردم، رعایت حقوق اقلیت‌ها و توجه عمیق به تعلیم و تربیت را از دیگر سیره های رفتاری آن امام برشمرد.
وی تصریح کرد : ضروری است که دستگاه ‌های فرهنگی به تبیین ابعاد فکری و سیره رفتاری امام علی(ع) در جامعه و بین جوانان بپردازند.
13 رجب روز میلاد حضرت امیر المومنین علی بن ابی طالب (ع)، به نام روز پدر نام گذاری شده است.
/6026/6994
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آموزه های دینی اقیانوس تعلیم و تربیت خانواده قرآن 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۵۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، هادی محمودنژاد اظهار داشت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاوردهایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

 وی افزود: از جمله پروژه‌هایی که رونمایی خواهد شد تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین (ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه (س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

 معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم و اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

 وی با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین منابع شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود 1080 مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای 3 هزار مترمربع شروع شده که برای ارائه خدمت به زائران اربعین و همچنین در طول سال ساخته شده و تلاش می‌شود که تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.

 محمودنژاد تصریح کرد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) هم پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی